СРОЧНО ДАМ 40 БАЛОВ!!ти тест.

ТЕСТИ

1. Єгипет розташований:

а) у Південній Африці;

б) у Північно-Східній Африці;

в) в екваторіальній Африці.

2. У Єгипті тече ріка:

а) Ніл;

б) Євфрат;

в) Ганг.

3. Головним заняттям населення у Стародавньому Єгипті було:

а) скотарство;

б) землеробство;

в) шовківництво.

4. Стародавні єгиптяни називали свою країну:

а) «Червона земля»;

б) «Жовта земля»;

в) «Чорна земля».

5. Мул це — ... :

а) частинки напівзогнилих рослин;

б) частинки глини та піску;

в) вода та пісок.

6. Вітер, що приносить спеку з пустелі:

а) торнадо;

б) бриз;

в) хамсин.

7. Течію Нілу перетинають:

а) греблі;

б) пороги;

в) дамби.

8. У річці Ніл водилися тварини:

а) крокодили;

б) мавпи;

в) леви:

9. Ніл впадає в :

а) Чорне море;

б) Червоне море;

в) Середземне море.

10. По берегах Нілу росте:

а) олива;

б) кедри;

в) папірус.

11. Найближчим помічником фараона був:

а) урядовець;

б) візир;

в) писар.

12. Першою столицею об’єднаного Єгипту було місто:

а) Фіви;

б) Мемфіс;

в) Ахетамон.

13. Найбільша піраміда була побудована для фараона:

а) Хеопса;

б) Тутмоса III;

в) Аменхотепа IV.

14. Фараон об’єднаного Єгипту носив:

а) білу корону;

б) подвійну біло-червону корону;

в) червону корону

15.Єгипетський фараон, чия гробниця виявилася єдиною непошкодженою грабіжниками:

а) Аменхотеп IV;

б) Тутмос III;

в) Тутанхамон:

16. Що тримав у руках фараон, сидячи на троні:

а) меч;

б) посох;

в) жезл і батіг?

17. Вища влада в Давньому Єгипті належала:

а) жерцям;

б) вельможам;

в) фараону?.

18 «Житлом» богів у Стародавньому Єгипті вважалися:

а) храми;

б) мастаби;

в) піраміди.

19. Верховним жерцем у Стародавньому Єгипті був:

а) фараон;

б) візир;

в) жрець Амон-Ра..

20. Служителями богів у храмі були:

а) жерці;

б) номархи;

в) писарі.

21. Кого в Давньому Єгипті вважали живим богом:

а) верховного жерця Амон-Ра;

б) Осиріса;

в) фараона?

22. Наймогутнішим богом у Стародавньому Єгипті вважався:

а) бог землі;

б) бог царства мертвих;

в) бог сонця.

23.У Давньому Єгипті висушене тіло, обмотане бинтами, називалося:

а) мумія;

б) мастаба;

в) саркофаг.

24.Істота з тілом лева та головою людини, що охороняє гробниці фараонів:

а) Хеопс;

б) Апіс;

в) Сфінкс.

25.Бог мудрості у Стародавньому Єгипті, що навчив людей читати і писати:

а) Тот;

б) Геб;

в) Амон-Ра.

26. Матеріалом для письма в Стародавньому Єгипті служив:

а) пергамент;

б) папірус;

в) шовк..

27. Писемність Стародавнього Єгипту називається:

а) клинопис;

б) ієрогліфи;

в) лінійне письмо..

28.Стародавні єгиптяни вирощували на своїх полях:

а) пшеницю;

б) ячмінь;

в) виноград;

г) картоплю.
Ответ
5 (1 оценка)
4
MENTOSORIG 11 месяцев назад
Светило науки - 2 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

1)А

2)Б

3)Б

4)А

5)А

6)А

7)А

8)В

9)А

10)Б

11)В

12)

13)Б ИЛИ В

14)А

15)В

16)В

17)А

18)А

19)А

20)Б

21)А

22)А

23)В

24)В

25)Б

26)А

27)В

28)Г

Остались вопросы?